Eveniment

OPERATIUNEA BLOCADA in Braila / VIDEO Traficant de carne vie prins si incatusat

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!

Ieri, 23 ianuarie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat *11* acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la *28* de evenimente, *23* dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112. Astfel, au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate peste *60* de persoane, controlate *45* de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest *44* de șoferi și bicicliști. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat *107* sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste *49.000 de lei*, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce *7* permise de conducere și au ridicat *3* certificate de înmatriculare.

Aseară, 23 ianuarie a.c., în intervalul orar 18:00-19:00, polițiștii din cadrul Serviciului rutier au desfășurat o acțiune de tip blitz, pe raza localității Movila Miresii, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și pentru creșterea gradului de disciplină în rândul bicicliștilor. În acest context au fost controlate mai multe vehicule și au testați cu aparatul etilotest 24 de șoferi și bicicliști.

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de *10.580 de lei*, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care *8* pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru neportul centurii de siguranță și 3 pentru alte abateri.

Ieri, 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au acționat, conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea unui urmărit internațional. Astfel, pe raza municipiului, în urma unor activități specifice, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, pe numele căruia autoritățile din Finlanda au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de *trafic de persoane*. Bărbatul a fost prezentat în aceeași zi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați în vederea prezentării Curții de Apel Galați pentru dispunerea cu privire la predarea către statul solicitant.

Azi-noapte, 24 ianuarie a.c., în jurul orei 01:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 40 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe bulevardul Dorobanților, având viteza de 100 km/h. Polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, șoferul continuându-și deplasarea. La scurt timp, autoturismul a fost identificat pe strada Odobești din municipiu, în zona fiind identificat și șoferul acestuia, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Brăila. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de *0,77 mg/l* alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de *conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot azi-noapte, 24 ianuarie a.c., la ora 00:50, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 19 ani din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe bulevardul Dorobanților. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în habitaclu au fost găsite *600 de bucăți de articole pirotehnice*, din categoria P1.Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de *deținere fără drept de materiale pirotehnice.

Polițiștii continuă să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!