Eveniment, Politica

Popa nu mai da cu pumnul, da mesaj!

Alexandru Popa, sefu’ la liberali n-a avut somn aseara. La doar 31 de minute dupa ce PNL a acceptat, ca o prostituata ce este sa ia placuta suedeza de la PSD, Alex al vostru si-a manifestat ura fata de noul client si s-a dezis de el ca lateii cand le dai cu gaz lampant.

Inainte de a continua istoria postarii pe Facebook a lu’ domnu’ Alex, sa ne uitam putin in trecutul celor doua partide la Braila. In 2004, PNL nici nu visa sa castige alegerile avandu-l in frunte pe Constantin Cibu, ex-comunist de frunte, membru al Marii Adunari Nationale, sef la Promex. A trebuit ca un PSD-ist, Balcan sa organizeze o masa in curtea vilei sale din centrul istoric al Brailei ca liberalii sa castige. Un fel de sufragerie a lui Oprea, dar in aer liber, cu invitati de marca, impreuna cu sotiile, adica Cibu, Sabau, Varga, Caruz, respectiv crema frisca si smantana Brailei de atunci. Au hotarat ca Cibu sa fie primar in locul lui Anton Lungu, refugiat la PSM. Le-a reusit manevra, este adevarat cu concursul lui Aurel Simionescu, care, cu un bun simt desavarsit, n-a fost in stare sa-l maculeze pe fostul sau mentor.

Dupa doar patru ani, la aceeasi masa, Cibu nu a mai avut loc, ca avea incredere in “copii de suflet” al lui Varga, Boboc si Danaila. Asa ca a ajuns primar Simionescu. Cibu nu a pierdut chiar tot, a ramas cu cateva kilograme de legume verzi de la privatizarea pe sest a Pietei Concordia si l-a depasit pe actualul primar Dragomir in alegerile parlamentare, chiar daca actualul primar avea nevoie de sub un procent sa castige, iar Cibu a reusit performanta de  a ajunge senator de pe locul al treilea. Deci, tot PSD a cedat pentru el, in detrimentul lui Dragomir.

In 2012, Ponta si Antonescu au gasit o solutie morala pentru casatoria dintre PSD si PNL, adica lupta impotriva lui Basescu cel rau, un fel de Simion de astazi. PSD a pierdut din nou, iar PNL a castigat.

Sa revenim la zilele noastre. Popa a scris pe Facebook un text care si daca i-l dictezi il scrie gresit, ca sunt convins ca nici sa-l citeasca cursiv (sic!) nu poate, in care se da “rotund” ca el cu PSD nu merge nici macar in acelasi tramvai, daramite sa colaboreze la alegeri. Doar prostii din PNL si presa platita cu bani grei l-au crezut. De fapt, Popa a mintit! A votat coabitarea cu PSD la Bucuresti, dar a negat-o la Braila.

La prima vedere, e paguba-n ciuperci ce zice si face Popa, insa nu este chiar asa. Pentru ca Mihai Tudose este seful campaniei la europarlamentare al PSD si, evident, vrea ca judetul sau, Braila, sa fie printre primele locuri, daca nu chiar primul. In contextul boicotului lui Popa, este posibil sa nu fie primul, iar asta nu e de bine pentru mincinosul Popa. El uita ca aici lupta nu numai cu masinaria PSD, dar si cu orgoliul calculat al lui Tudose, despre care se poate spune orice, dar prost nu este. Evident, isi va da seama ca Popa va umbla la procentul castigator si ca aceasta manevra a cowboy-ului din Ciresu (nu asa se cheama posesorii de vaci?) ii poate spulbera Brailei pozitia de lider. Manevra lui Popa nu va ramane fara urmari, iar daca la parlamentare lista PSD si PNL va fi iar comuna Popa este istorie, desi nu credem ca doar cu aceasta “pedeaspa” se va multumi Tudose.

In incheiere, va putem spune doar ca PNL este ca in bancul cu soricelul urmarit de vultur, cand, de frica, ii cere unei vaci sa se cace pe el ca sa-l ascunda, iar cand vulturul pleaca o randunica ciuguleste gramada de cacat si-l scoate la iveala, vulturul se intoarce si-l mananca, morala fiind: nu cine te baga in cacat iti vrea rau si nu cine te scoate iti vrea binele!

Daca Popa nu-si revine, Tudose va fi randunica.

Cip-cirip!