Eveniment

Spitalul Judetean Braila da vina pe pacientul gasit mort langa gard / In plus, paznicii sunt considerati “veriga slaba”

Infobraila a publicat in exclusivitate stirea potrivit careia un barbat din Braila, in varsta de 53 de ani. internat in Sectia Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean Braila, a fost gasit mort in afara unitatii spitalicesti. Potrivit stirii publicate de ziarul nostru, Politia a deschis dosar de urmarire penala pentru omor din culpa si neglijenta in serviciu, ancheta fiind in desfasurare.
Duminica la pranz, Infobraila a publicat in exclusivitate si declaratia fiului celui decedat in conditiile prezentate mai sus, din spusele acestuia reiesind mai multe neconcordante petrecute cu tatal acestuia in spital, intregul articol putand sa-l cititi aici.
La cateva ore dupa publicarea stirii de catre Infobraila, conf. dr. Dragos Voicu, directorul medical si purtatorul de cuvant al spitalului, a dat presei urmatoarea declaratie: “Era un pacient internat la Cardiologie cu insuficienta respiratorie acuta si insuficienta cardiaca. A fost urmarit pe parcursul a vreo doua saptamani. Din declaratiile medicilor – trei medici l-au urmarit pe parcursul internarii – reiese ca nu prea tinea cont de ce ii spuneau doctorii, continua sa fumeze, nu tinea regim, nu statea in salon, asistentele aveau ordin sa treaca pe la el din ora in ora. Avea si niste sechele de accident vascular cerebral si era cam confuz, se credea in Italia, probabil de asta nici nu se intelegeau cu el. Pe acest fond era pus sub urmarire din ora in ora, nu vezi pacientii din ora in ora decat la Reanimare. In noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 4.50, asistenta care era de serviciu a observat disparitia lui si a anuntat medicul de garda, care a sunat la Politie. S-a dat alarma conform protocoalelor si a fost gasit in afara incintei spitalului, la 10-15 metri de poarta din spatele spitalului, langa un pom, in pijama, descult, mort. Politia l-a gasit, pentru ca asa este protocolul. Cazul este anchetat de Colegiul Medicilor, administratia Spitalului si Politie, care trebuie sa stabileasca daca este vorba despre o moarte violenta, daca nu a fost atacat dupa ce a iesit pe poarta spitalului. Mie mi se pare anormal, nefiresc cum sa iasa un pacient din spital, cand avem paza, eu acolo vad greseala, veriga slaba. Noi nu puteam lega pacientii, nici nu ii putem tine ca la inchisoare, dar, repet, spitalul are firma de paza”