Eveniment

SURPRIZA / PSD si PNL vor fi singurele partide care vor intra in CLM si CJ, la Braila

Din nefericire, PSD isi pierde un posibil aliat cu care si-ar fi asigurat o majoritate confortabila in CLM si CJ Braila, aceasta deoarece AUR se prabuseste de la o zi la alta in sondaje. Cauza principala a prabusirii AUR este faptul ca, din motive pe care este greu sa le explicam azi, nu desfasoara decat o campanie insignifianta la nivel local. Potrivit unor sondaje consultate de Infobraila, lucrurile astazi stau asa. La Consiliul Local Municipal, PSD pe locul I cu 52 la suta, PNLpe locul II, cu 19 la suta, Alianta Dreapta Unita cu 15 la suta, PER+PNTCD+PROROMANIA cu 6 la suta, AUR cu 2 la suta, altii cu 6 la suta.

Va rugam sa retineti ca aceste procente sunt neponderate, dar chiar si asa nu putem remarca decat cresterea AUR de la 0,03 la suta – la 2 la suta si posibilitatea scaderii aliantei Dreapta Unita la 8 la suta, lucru care va fi determinat la urmatorul sondaj care se efectueaza, din nou, in aceasta saptamana la Braila.

La Consiliul Judetean, procentele neponderate sunt urmatoarele:

PSD cu 48 la suta, PNL cu 30 la suta, alianta Dreapta Unita cu 7 la suta, alianta PER+PNTCD+PROROMANIA cu 5 la suta, AUR cu 3 la suta si altii cu 7 la suta. De remarcat este cresterea AUR de la 1,36 la suta, la 3 la suta.

Despre alegerile la Primaria Braila si Consiliul Judetean, va putem spune ca Marian Dragomir va castiga cu peste 60 la suta si Francisk Iulian Chiriac va castiga cu peste 50 la suta, ceea ce lamureste, mai ales in cazul candidatului PNL pentru Primaria Municipiului Braila ca a fost o alegere neinspirata.

Alegerile din 2024 pentru CLM, Consiliul Judetean, Primarie si presedinte CJ sunt fara istoric. Castigarea acestora de catre PSD este banala, ramanand sa vedem cat de tare se va utiliza Misu Tudose sa obtina cel mai bun procent din tara pentru europarlamentare. Batalia cu el insusi va fi pentru Tudose o piatra de incercare care, daca ii va reusi, si sunt semne clare ca ar putea sa-i reuseasca, va fi cel mai bun organizator de alegeri din Romania. Concurand cu ei insisi, pesedistii au o singura problema, nu cat de multe procente fac, ci cat de mult reusesc sa isi mobilizeze electoratul, aceasta fiind o repetitie cu public pentru parlamentare si prezidentiale. Daca PSD va bate toate recordurile, inseamna ca cei trei trandafiri “risca” sa ia 5 deputati si doi senatori, fapt care il va transforma pe Misu Tudose in ceea ce isi doreste de mult sa fie, adica “Imparatul Rosu”, care nu va trebui sa dea jar calului rapanos, recte PNL, ca s-o ia de nevasta printul din Ciresu“, a declarta mogulul Infobraila, Catalin Iordache.

Va reamintim ca vom publica rezultatele unui nou sondaj peste doua saptamani si, de asemenea, un exit poll pe 9 iunie, o adevarata demonstratie de forta a presei cu adevarat libere din Braila, si o manifestare fireasca a profesionalismului si elitei media.