Eveniment

VIDEO Hotii minori spargatori de case si magazine, prinsi de politisti

La data de 22 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Secției 2 Poliție Rurală Brăila, au pus în executare mandate de aducere în urma cărora, trei tineri de 16 și 18 ani, au fost identificați în comuna Tichilești și în județul Ialomița și conduși la sediul poliției.

În urma activităților, polițiștii au reținut pe doi dintre tineri, de 16 și 18 ani, ambii din comuna Tichilești, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (5 acte materiale) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 7 septembrie a.c. – 12 noiembrie a.c., cei doi tineri reținuți, împreună cu un alt tânăr de 18 ani, din comuna Tichilești bănuit de fapte de tăinuire, ar fi pătruns prin forțarea ușii sau ferestrei, în mai multe locuințe și societăți comerciale din municipiul Brăila și comuna Tichilești, de unde ar fi sustras 27.570 de lei, 2.200 de euro, un seif în care se aflau 5.000 de lei și bunuri în valoare de 9.200 de lei. Tânărul de 18 ani s-ar fi deplasat la locul faptei cu un moped, fără a avea permis de conducere.De asemenea, tot ieri, au fost puse în executare mandate de aducere în urma cărora cei trei tineri au fost identificați în comuna Tichilești și în județul Ialomița. În continuare se efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astăzi, 23 noiembrie a.c., cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere legală.