Eveniment

VIDEO Traficant de droguri, prins in flagrant in timp ce vindea un kilogram de cristal

La data de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii D.I.IC.O.T. – Biroul Teritorial Brăila, au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului de droguri. În cadrul acțiunii, polițiștii l-au depistat în flagrant delict pe un bărbat, de 41 de ani, din Brăila, în timp ce ar fi vândut un kilogram de cristal, 3-CMC.

În acest context, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, la imobile din județul Brăila, unde au fost descoperite și ridicate aproximativ 2,5 kilograme de cristal (3-CMC), precum și alte mijloace de probă.Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila au dispus măsura reținerii bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cursul zilei de ieri, 8 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.